Connect with us

Actualitate

Băluță lucrează la un nou bazin de înot

Published

on

Lucrările la bazinul semiolimpic din Sectorul 4 avansează. Potrivit primarului Daniel Băluță, se lucrează la acoperiș pentru ca lucrările să poată continua pe timpul iernii.

”Lăsat în paragină în urmă cu mai bine de 15 ani, bazinul de înot de la Școala nr. 190 se pregătește să-i primească pe copiii din Sectorul 4. Constructorii tocmai i-au montat acoperișul, pentru ca lucrările interioare să poată fi executate și în condiții de vreme rea, ceea ce înseamnă că până la inaugurare mai avem doar câteva luni”, spune Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. El estimează că anul viitor bazinul semiolimpic de la Școala 190 va fi gata.

”Construcția va avea toate facilitățile necesare, la standarde europene”, mai spune edilul.

Școala Gimnazială nr. 190 se află într-un amplu proces de modernizare și extindere a capacității educaționale, la finalul căruia va deveni cel mai modern complex educațional-sportiv din Capitală.

Pe lângă lucrările de modernizare a infrastructurii sportive (bazin de înot semiolimpic în Sectorul 4, sala de sport), va începe și construcția unei noi grădinițe cu o capacitate de aproximativ 400 de copii, a anunțat primarul Daniel Băluță.

Ca urmare a finalizării lucrărilor specifice, recent, școala a primit autorizație ISU, iar în prezent deține unul dintre cele mai performante sisteme antiincendiu, pentru protecția elevilor și a cadrelor didactice.

Noul bazin are caracteristici semiolimpice și toate anexele tehnice necesare utilizatorilor, precum vestiare, dușuri, grupuri sanitare, camere pentru personalul didactic, spatii tehnice, camere pentru echipamente sportive, dar și tribune pentru public.

Bazinul va avea în dotare un sistem performant și sigur de recirculare, filtrare și tratare a apei și un sistem de încălzire/climatizare ce se va baza pe două centrale de tratare a aerului, cu recuperator de căldură în plăci.

Copyright © 2019 AT Video Creations