Connect with us

Actualitate

BACĂU: S-a montat și cel de-al doilea accelerator de particule în Radioterapia Spitalului Județean de Urgență

Published

on

Finalul anului marchează și încheierea lucrărilor de extindere și dotare a secției Radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Bacău. În noua incintă medicală a fost instalat cel de-al doilea accelerator de particule pentru tratarea pacienților oncologici, aparat ce a sosit în luna septembrie la SJU Bacău, a anunțat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

Astfel, începând din ianuarie 2022, după recepționarea obiectivului de investiții şi punerea în funcțiune a celui mai performant accelerator din sistemul de sănătate public din țară, se va dubla capacitatea de tratament a secției Radioterapie. În plus, în cazul unor revizii la acceleratorul de particule care este acum în uz, secția va continua să funcționeze, asigurând continuitatea schemelor de tratament specific, iar bolnavii nu vor mai fi nevoiți să își întrerupă tratamentul sau să se deplaseze la alte unități medicale pentru a primi îngrijiri.

Investiția este integral finanțată de Consiliul Județean Bacău şi are o valoare de aproximativ 24 milioane lei. Ea vine în completarea lucrărilor de modernizare finalizate în 2017, când secția de Radioterapie de la SJU Bacău a primit un prim accelerator de particule, printr-o investiție asigurată de guvernul PSD şi implementată de Compania Națională de Investiții.

„Îi felicit pe managerul Adrian Popa și personalul medical de specialitate din cadrul SJU Bacău pentru modul eficient în care au coordonat lucrările la această investiție. Prin finalizarea acestui proiect dovedim că sănătatea este cu adevărat o prioritate, asumare de altfel concretizată prin investițiile subtanțiale pe care CJ Bacău le derulează în sistemul sanitar băcăuan”, a mai transmis președintele CJ Bacău.

Sursa foto: facebook/Valentin Ivancea

Copyright © 2019 AT Video Creations