Connect with us

Actualitate

BACĂU: Peste 2000 de materiale pirotehnice interzise au fost confiscate de jandarmii băcăuani

Published

on

Două persoane, care abordau trecătorii cu o ofertă bogată de obiecte pirotehnice, au fost depistate de jandarmii băcăuani în zona unor unități comerciale din municipiul Bacău și Onești. În urma verificărilor efectuate, asupra acestora au fost găsite mai mult de 2000 de petarde și artificii, de diferite categorii – P1, F2, FS1, interzise la comercializare.

„Jandarmii au întocmit actele procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, dosarul fiind înaintat polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, în vederea continuării cercetărilor”, au transmis jandarmii băcăuani.

În acest context, jandamii reamintesc cetățenilor faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Totodată, pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, ni se recomandă să fim atenți:

-să nu cumpărăm articole pirotehnice de la persoane neautorizate;

-să ne supraveghem copiii, aceștia fiind predispuși la pericole dacă nu înțeleg riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;

-să sesizăm orice încălcare a legii prin apel la 112 sau la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie.

Acțiunile pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul materiilor explozive vor continua în perioada următoare, au mai spus jandarmii băcăuani.

Sursa foto: IJJ Bacău

Copyright © 2019 AT Video Creations