Connect with us

Actualitate

BACĂU: Au crezut că păcălesc carantina. Jandarmii băcăuani au aplicat zeci de amenzi. Cum s-au scuzat cei prinși!

Published

on

Verificările făcute în zilele de Crăciun au scos la iveală nerespectarea de către 10 băcăuani a măsurii de carantinare la domiciliu, au transmis jandarmii băcăuani. Deși trebuiau să stea în casele lor, aceștia au fost depistați fie pe străzile din municipiul Bacău, fie pe cele din Moinești.

Unii au motivat că merg la rude, alții că au ieșit la plimbare ori la cumpărături, că își cumpară o pâine sau o bere.

Într-o altă situație, un bărbat din Moinești le-a spus jandarmilor că își caută câinele în grădină, dar a fost depistat venind cu mașina din oraș, iar un alt bărbat, tot din Moinești, era plecat cu ceata de urși prin localitățile învecinate, în condițiile în care niciunul nu avea voie să părăsească domiciliul înainte de expirarea perioadei de carantinare. Încălcarea măsurii de carantinare, dispusă de către Direcția de Sănătate Publică pentru o perioadă de 14 zile, i-a costat scump, suma totală a amenzilor aplicate fiind de 18.000 de lei .

„Deși în această perioadă suntem obișnuiți să auzim cele mai frumoase urări de la semeni, iată că în cazul unor băcăuani obiceiul nu a mai fost respectat. Iar pentru provocarea unor scandaluri, adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, tulburarea liniștii publice, a consumului de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat în acest scop și a refuzului declinării identității în fața agentului constatator, jandarmii au aplicat și alte sancțiuni contravenționale cu amendă, valoarea acestora fiind de 5.100 lei”, au mai precizat jandarmii băcăuani, într-un comunicat remis presei.

Sursă foto: unsplash.com/ Scott Rodgerson

Copyright © 2019 AT Video Creations