BACĂU: 170 de garaje din municipiul-reședință de județ au fost demolate. Primăria anunță că procesul continuă!

  Până în prezent, 170 de garaje din municipiul Bacău au fost demolate, într-o amplă acțiune care a început încă din toamna anului trecut. Primăria promite că în locul acestora se vor amenaja noi locuri de parcare ecologice și spații verzi.

  „Încă 17 garaje au fost demolate zilele acestea în procesul de modernizare a municipiului Bacău. În cadrul acțiunii de recuperare a spațiului public, au fost demolate până acum 63 de garaje pe str. Ștefan cel Mare, zona Gepex (au rămas 2 aflate în instanță), iar zona a fost refăcută, alte 46 de garaje pe strada Martir Horia, 15 garaje pe str. Mioriței, 6 garaje pe Martir Cloșca, 8 garaje pe str. Ardealului, 8 garaje pe str. Gării, 3 garaje în spatele fostului Cinema „Orizont”, 4 garaje pe str. Valea Roșie. Urmează până la sfârșitul săptămânii încă 7 garaje pe str. Mioriței și în ultima zi din această lună, 61 de garaje pe str. Slănicului, a anunțat primarul Municipiului Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu.

  În perioada următoare vor primi notificări cei care mai dețin garaje pe străzile Ștefan cel Mare, Mioriței, Banca Națională, Neagoe Vodă, Martir Horia, Logofăt Tăutu, 9 Mai, Valea Albă și Florilor.

  Eliberarea spațiului public și demolarea garajelor înseamnă nenumărate posibilități de a moderniza municipiul Bacău, mai spune primarul, oferind cetățenilor mai multe locuri de parcare ecologice, zone verzi și spații de relaxare.

  Numai pe strada Tipografilor, unde au fost demolate 17 garaje, urmează să se amenajeze o zonă verde, cu locuri de parcare și spații de joacă.

  Proiectul costă aproximativ 1 milion de euro. În locul celor 17 garaje, vor apărea 96 locuri de parcare, 16 locuri pentru motociclete, 70 rasteluri pentru biciclete și 2 stații de încărcare a mașinilor electrice.

  Proiectul include și plantarea a circa 500 de arbori și arbuști, plante cățărătoare și gard viu pe 1.900 mp în total. Lucrările vor costa 5,7 milioane lei ( 1,15 milioane euro ) și vor dura 6 luni de zile, a mai transmis primarul Bacăului.

  Foto: Facebook/Lucian Daniel Stanciu-Viziteu

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI