Avram Iancu, primul român care a trecut înot Canalul Bristol

  Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot Canalul Bristol, care desparte Anglia de Țara Galilor. Deși distanța în linie dreaptă este de circa 25 de kilometri, cunoscutul practicant de sporturi de anduranță a înotat aproape 40 de kilometri, purtat de curenții foarte puternici ai canalului.

  „Condiţiile au fost foarte dure, cu nişte curenţi foarte puternici. Temperatura apei a fost cuprinsă între 16 şi 17 grade Celsius, cu 2 grade mai rece ca în Canalul Mânecii. În aer s-au înregistrat între 18 şi 23 de grade Celsius”, a declarat Avram Iancu după cursă.

  Chiar dacă distanţa în linie dreaptă între localităţile Glenthorne şi Porthcawl, între care a înotat Iancu, este de circa 25 de kilometri, bibliotecarul din Petroşani a fost nevoit să parcurgă aproximativ 40 de kilometri, purtat de curenţi. În aceste condiţii, el a înotat continuu 10 ore şi 45 de minute. În ceea ce priveşte distanţa parcursă, oficial va fi ratificată cea în linie dreaptă, a precizat înotătorul.

  Un bibliotecar a devenit primul român care a traversat înot Canalul Bristol – Ziarul Top

  Avram Iancu va reveni în ţară vineri seara pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, cu o cursă Tarom, care este programată să ajungă la ora 20:10. El va fi aşteptat de familie şi prieteni.

  Polisportivul din Petroşani a devenit primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie. Tot el a reușit să traverseze înot și Canalul Mânecii, care desparte Anglia de Franța.

  „În urmă cu două luni eram în spital, internat prin secţia de primire urgenţe, iar astăzi (joi – n.r.) am trecut înot din Anglia în Ţara Galilor, traversând Canalul Bristol. Odată cu această performanţă, sunt onorat să devin primul român care traversează celebrul canal, care are curenţi marini deosebit de puternici. Sunt, de asemenea, onorat să constat că această traversare a făcut ca inimile românilor din Ţara Galilor şi Anglia să rezoneze cu această acţiune românească. Mulţumesc tuturor pentru implicare şi, mai ales, celor aproximativ 50 de români care m-au aşteptat la final. Sunt foarte bucuros să constat că printre ei s-a aflat şi reprezentantul Ambasadei României în Regatul Unit, domnul Mihai Ioan, Consulul Onorific al României în Ţara Galilor, dna Diana Stroia şi dna Gabriela Ferguson”, a transmis înotătorul român pe pagina sa de Facebook.

  Sursa foto: Arhiva Rptv; ziartopdearges.com

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI