Connect with us

Actualitate

Avertisment de la Ministrul Sănătăţii, despre valul 4: INSP a estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă. Tulpina Delta probabil că şi la noi începe să devină dominantă

Published

on

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că Institutul Naţional de Sănătate Publică „preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri”. Ministrul a mai menţionat, la postul public de televiziune, că pentru persoanele vaccinate această evoluţie nu reprezintă un risc.

Ioana Mihăilă arată că INSP se aşteaptă la peste 1.600 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie, „dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie”.

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre cele patru scenarii privind evoluţia numărului de infectări în valul 4 al pandemiei în România.

„INSP-ul preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri. Partea bună totuşi este că pentru persoanele vaccinate această evoluţie rapidă şi această agravare a valului 4 nu reprezintă un risc. Vaccinurile, vaccinarea completă protejează cu peste 90% în faţa riscului de spitalizare şi niciunul din decese nu a apărut la persoane vaccinate”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă a explicat şi faptul că decesele la persoane infectate cu tulpina Delta au fost la persoane nevaccinate.

Foto: emisiune TVR

Copyright © 2019 AT Video Creations