Connect with us

Actualitate

Averea „senatorului păcănelelor”, Liviu Voiculescu (PNL), luată la puricat de „vânătorul de cv-uri”, Valeriu Nicolae

Published

on

Liviu Voiculescu si Ludovic Orban rptv.ro

Jurnalist, scriitor și activist pentru drepturile omului, Valeriu Nicolae, cel care este cunoscut și drept „vânătorul de cv-uri”, a documentat și a scris despre ascensiunea politică a senatorului PNL Liviu Voiculescu, președintele organizației Olt a liberalilor, pe care presa l-a numit „senatorul păcănelelor”. Valeriu Nicolae a scris, într-o postare pe Facebook, despre dosarele penale ale lui Voiculescu și despre legăturile sale cu unele clanuri interlope.

„În 2008, domnul Liviu Voiculescu era inspector la Poliția Slatina și se ocupa și de verificarea sălilor cu jocuri de noroc. Slatina, Olt, locul ăla minunat cu Darius Vâlcov și Bercea Mondial. Avea o datorie de 42.000 EUR la bancă, un apartament de 47 de metri pătrați în Slatina și o Dacie veche. În rest nimic, nimic. În 2009, apare într-o poză la o petrecere a lui Bercea și a clanului Duduienilor, la care erau prezenți tot felul de interlopi. Este anul în care își deschide, prin nevastă, o afacere cinstită și deloc controlată de mafioți, de păcănele. Salariul nevestei crește de vreo 4 ori. Apartamentul se mărește cumva și devine de 52 de metri pătrați. În fapt declarațiile lui de avere și de interese sunt niște mizerii, că doar omul e polițai și se urinează elegant pe ANI (Agenția Națională de Integritate și glume proaste).
În 2011, Liviu Voiculescu a fost acuzat de DIICOT de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. În 2013, nevasta inspectorului de poliție Voiculescu face deja de 27 de ori mai mult din afacerea cu păcănele. Tot în 2013, într-o încercare de a opri ancheta procurorilor, Voiculescu a dat o mită de 43.000 de EUR unui domn care l-a convins că are intrări la “procurori”.
Mită recunoscută de Voiculescu.
În 2016, devine primar liberal de comună din Olt. Are deja un BMW X5 și încă un apartament în Slatina, dar tot nimic în conturi. Familia continuă să trăiască din păcănele, iar declarațiile lui de avere continuă să fie niște mizerii. În declarația din 2017 are un apartament de 80 de metri pătrați, un Range Rover din 2011 și un împrumut de 35.000 EUR care trebuia returnat în 2017. Un an mai târziu, apartamentul are 90 de metri pătrați, mașina este din 2010, iar data de returnare a împrumutului este 2018.
În 2020, liberalul Liviu Voiculescu devine senator de Olt. Are deja unul dintre cele mai scumpe Mercedesuri și un apartament de 100 de metri pătrați în Spania. O căutare pentru proprietăți de dimensiunile apartamentului domnului Voiculescu ne dă o cifră în jur de 300.000 de EUR. Calculate toate dividentele primite de doamna soție, plus salariul domnului primar, sunt mult sub această sumă la data cumpărării. Desigur, ANI nu vede și nu aude.
Pentru prima oară, din 2008 apar brusc și niște conturi deschise în 2019, dar care nu au apărut în declarațiile de avere din 2020. Apartamentul cumpărat în 2019 nu apare nici el în declarațiile de avere din 2020. Procesul în care este acuzat de grup infracțional organizat încă se judecă. În mod firesc, domnul Voiculescu a fost numit de preacinstiții liberali Orban și Cîțu în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în Senat. Domnul Iohannis nu a avut nimic de comentat.”, a scris Valeriu Nicolae, în postarea sa pe Facebook.

Senatorul Liviu Voiculescu este cel care propunea, la începutul lunii aprilie, discriminarea persoanelor care nu fac vaccinul împotriva Covid-19, pe motiv că românii care se imunizează „își asumă riscuri”.

Copyright © 2019 AT Video Creations