Connect with us

Actualitate

Avem timp. Ce facem cu el?

Published

on

Unii se amuza cu videoclipuri haioase .Alții cu bancuri  .Unii încing telefoanele si FB -ul. Adică fac mai mult din ce făceau in vremea când distanțarea sociala nu era o prioritate. Eu va propun sa încercam sa facem ceea ce necesita concentrare maxima. Si atenție. Ce ziceți despre a începe sa înveți o limba străină ? Împreuna cu familia. Eu încerc sa mă decid intre chineza , japoneza  si rusa. 

O alta provocare ar fi construcția unui buget al familiei, post criza.  Măcar pe un an de zile. Plan a,b si c. Cu o noua lista de priorități. Pentru ca lumea de după criza nu va semăna cu cea cu care am fost obișnuiți. Pentru ca vor fi alte restricții. Cele economice. Pentru ca banii tipăriți  de urgenta vor fi hârtii cu tot mai mica valoare.

Acum ar trebui sa învățam, sa discernem. Care sunt lucrurile importante , fără de care nu putem trai? Care sunt lucrurile  de umplutura. Avem timp acum sa facem ordine in dulapuri ,pe balcon, in cămara. Sa punem de o parte toate lucrurile de care nu ne-am folosit in ultimii doi ani. Veți descoperi ca sunt mai multe decât va imaginați. Puneți-le in saci si dăruiți-le. Când panica o sa treacă vor fi mulți necăjiți care vor avea nevoie de ele. Va fi mai multa sărăcie decât ne putem imagina , atunci când o sa încercam sa repornim economia .

Acum, ca toata familia este acasă încercați sa faceți ordine in poze si albume. Este un moment in care poveștile despre trecut, spuse fără presiunea lipsei de timp, pot crea punți de comunicare pe care in viața de ieri nu le-am avut. Viată de mâine va fi o goană contra cronometru pentru supraviețuire.

 In nici un caz violenta domestica nu trebuie sa fie un debușeu.  Din nefericire violenta este o cale mai ușoara de externalizare a frustrării decât un dialog prin care sa „shere-uim” presiunea izolării. Dialogul are nevoie de doua persoane, care sa asculte  pe rând si mai apoi sa formuleze argumente sau contra-argumente.

 In timp ce „frunzăresc” fb-ul descopăr violenta verbala in loc de argumente, atacuri sub centura in loc de fair play. Oftări melodramatice si externalizări de vina. Nimic constructiv. Refuzam sa învățam ceva despre noi si ceilalți .Furie. Ura. Nimic din civilizația cu care ne-am jucat pana acum o luna. Refuzam cu obstinație sa acceptam niște adevăruri pe care confruntarea cu realitățile zilei ni le releva. Suntem mulți, prea mulți. Suntem egoiști. Alegem sa speram in miracole in loc sa începem sa le construim in aceste zile in care suntem închiși acasă. Avem timp si ne batem joc de el.

Nu sunt soluții pentru toți. Nici măcar atâtea cate erau anul trecut. Vom asista la tot mai multe abuzuri. Vom fi din ce in ce mai debusolați de decizii anapoda. Pentru ca peste tot in lume politicienii momentului sunt la fel de diletanți. Putem sa facem ceva acum? Nu putem schimba nimic pe moment pentru ca nu avem putere cu ordonanțele astea militare ce vor sa bage spaima in noi. Dar putem face liste cu oameni politici pe care sa ii sancționam atunci când vom avea puterea. La votul pentru locale si parlamentare. Țineți un jurnal (eu asta fac acum ) cu prostiile pe care spun si le fac mai marii zile astăzi si opozanții lor deopotrivă  .Altfel vom uita .Atunci când, după ce ne dau drumul din casa ,o sa ne toarne in urechi eternele „bromuri” de campanie trebuie sa ne aducem aminte si sa nu ne lăsăm drogați.

Copyright © 2019 AT Video Creations