Connect with us

Actualitate

Autorităţile pregătesc vaccinarea anti-COVID la medicii de familie, fără programare pe platformă

Published

on

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, susţine că imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2 se va putea face şi în cabinetele medicilor de familie. Potrivit acestuia, vor fi folosite vaccinurile Johnson&Johnson și AstraZeneca, deoarece acestea nu au nevoie de condiţii speciale de depozitare.

,,Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa.”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

Acesta a precizat că serul companiei Johnson&Johnson este recomandat tuturor persoanelor de peste 18 ani.

,,Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural.”, a completat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare şi-a exprimat încrederea că, până la finalul verii, ţara noastră va ajunge la imunizare colectivă.

Copyright © 2019 AT Video Creations