Austria – 27.01.2022 – Condiții de intrare și tranzit în Austria

Austria – 27.01.2022 – Condiții de intrare și tranzit în Austria

de editor.rptv
0 comment

Austria

https://www.mae.ro/node/51901

STARE DE URGENŢĂ: Nu. Măsuri stabilite prin Legea COVID-19.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Condiții de intrare și tranzit în Austria:

I. Persoanele care călătoresc în Austria, pot intra pe teritoriul federal fără înregistrare prealabilă și fără să intre în carantină, cu prezentarea uneia dintre următoarele dovezi:

  1. Un certificat de vaccinare cu un ser autorizat* și rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau dovada efectuării dozei a 3a/booster
  • Certificat de vaccinare cu un ser autorizat, cu îndeplinirea uneia dintre următoarele condiții la data intrării în Austria:
  • imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin să nu fi avut loc cu mai mult de 270 de zile în urmă, cu condiția ca între administrarea primei și celei de a 2-a doze să fi trecut cel puțin 14 zile;
  • în cazul imunizării cu un vaccin administrat într-o singură doză, aceasta să nu fi fost efectuată cu mai puțin de 21 de zile în urmă, dar nu mai mult de 270 de zile;
  • vaccinarea, cu condiția ca înainte de aceasta să fi existat un test biologic molecular pozitiv pentru SARS-CoV-2 sau o dovadă de anticorpi neutralizanți cu cel puțin 21 de zile înainte. Vaccinarea nu trebuie să fi avut loc cu mai mult de 270 de zile în urmă sau
  • imunizarea cu o doză nouă (administrată persoanelor imunizate cu schemă completă), de la care să nu fi trecut mai mult de 270 de zile, iar între momentul imunizării complete și administrarea noii doze să fi trecut cel puțin 120 de zile, sau, în cazul unui vaccin administrat într-o singură doză, de la data administrării dozei unice să fi trecut cel puțin 14 zile.

Important!

Atenție la durata de valabilitate a vaccinurilor pe plan intern. Informații suplimentare la punctul VII – Măsuri pe plan intern și accesând link-ul:

https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus—Aktuelle-Ma%C3%9Fnahmen.html#aenderung-gueltigkeit-janssen-impfzertifikate-03-jaenner-2022

  1. O confirmare a unei infecții pentru SARS-CoV-2 care a avut loc în ultimele 180 de zile și pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare și rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor)

Persoanele care au fost confirmate cu infecție SARS-CoV-2, ulterior efectuării imunizării complete (2 doze, respectiv 1 doză Johnson), pot prezenta și certificatul de însănătoșire ca dovadă a efectuării dozei a3a/booster. Persoanele care au fost confirmate cu infecție SARS-CoV-2 înaintea vaccinării, pot prezenta și dovada de vaccinare, nu mai veche de 270 de zile, ca dovadă a efectuării dozei a3a/booster.

Persoanelor vaccinate sau însănătoșite, care nu prezintă un test PCR sau dovada efectuării dozei a 3a/booster, li se aplică măsura carantinei, cu posibilitatea încheierii acesteia, imediat ce poate fi prezentat.rezultatul negativ al unui test PCR.

II. Persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre condițiile menționate mai sus trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) și vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, începând cu ziua a cincea, dacă persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV