Connect with us

Actualitate

ATENȚIE! S-a creat microcipul care va dovedi starea de vaccinare

Published

on

Firma suedeză de tehnologie Dsruptive Subdermals a creat implanturi digitale scanabile care afișează starea de vaccinare împotriva COVID-19.

Microcipul va putea fi implantat în piele, în braț, este scanabil și afișează starea pașaportului pentru vaccinul COVID al unei persoane.

„Am un implant de cip în braț și am programat cipul astfel încât să am pașaportul meu Covid pe cip, iar motivul este că vreau să-l am mereu accesibil”, a declarat Hannes Sjoblad, director general al Dsruptive Subdermals.

Implantul costă 100 de euro.

„Asta înseamnă că este întotdeauna accesibil pentru mine sau pentru oricine altcineva. De exemplu, dacă merg la film sau merg la un centru comercial, atunci oamenii vor putea să-mi verifice starea chiar dacă nu am telefonul la mine”, a spus Sjoblad.

Implanturile nu sunt dispozitive de urmărire și sunt utilizate numai atunci când sunt scanate:

„Dacă înțelegi cum funcționează aceste implanturi, nu au o baterie. Nu pot transmite un semnal. Deci sunt practic pasivi. Stau acolo adormiți”, a explicat Sjoblad, adăugând: „Nu vă pot spune niciodată locația. Sunt activate doar atunci când le atingi cu smartphone-ul tău, așa că asta înseamnă că nu pot fi folosite pentru a urmări locația nimănui.”

Sursa foto: lavanguardia.com

Copyright © 2019 AT Video Creations