Connect with us

Actualitate

Atac cu drona al SUA la Kabul. Armata americană a ţintit un vehicul încărcat cu explozibili

Published

on

Statele Unite au executat duminică la Kabul o lovitură „defensivă” cu drona asupra unui vehicul încărcat cu explozibili, pentru a elimina „o ameninţare iminentă” a Statului Islamic – Khorasan (SI-K) împotriva aeroportului, a anunţat Pentagonul, relatează AFP.

„Forţele americane au desfăşurat astăzi o lovitură aeriană defensivă cu dronă, lansată din afara Afganistanului, asupra unui vehicul la Kabul, eliminând o ameninţare iminentă a SI-K împotriva aeroportului internaţional Hamid Karzai. (…) Suntem siguri că am atins ţinta „, a precizat Bill Urban, un purtător de cuvânt al Comandamentului central.

„Verificăm eventualitatea existenţei unor victime civile. Nu avem niciun indiciu în acest sens până acum. (…) Explozii puternice secundare provenite de la vehicul au arătat prezenţa unei cantităţi importante de explozibili. (…) Rămânem vigilenţi în faţa unor noi ameninţări potenţiale”, a mai spus el.

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că un nou atac iminent este extrem de probabil, după atentatul de joi din apropierea aeroportului din Kabul, revendicat de SI-K şi soldat cu peste 100 de morţi, dintre care 13 militari americani. Ca represalii, SUA au executat o lovitură cu dronă în Afganistan, omorând doi membri ai grupării Stat Islamic şi rănind un al treilea, şi au atras atenţia că nu va fi ultima.

Joe şi Jill Biden s-au aflat duminică la baza militară din Dover, la est de Washington, pentru a se reculege în faţa rămăşiţelor celor 13 militari ucişi la Kabul.

Foto: Twitter Al Jazzera

Copyright © 2019 AT Video Creations