Connect with us

Actualitate

Arafat: Incidenţa de 6/1.000 se aplică doar şcolilor, nu şi pentru restul activităţilor economice, unde incidenţele vor fi mai joase

Published

on

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că pragul de şase cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori se va aplica doar în privinţa funcţionării şcolilor şi grădiniţelor. Acesta a explicat că vor fi incidenţe mai scăzute pentru alte activităţi, inclusiv economice.

,,Nu înseamnă că restul activităţilor rămân la 6/1.000. Sunt activităţi care… anumite incidenţe vor fi mai joase, sunt acum prevăzute prin lege. Pe 3/1.000, pe 2/1.000 şi astea, în mod normal, se respectă. După anumite incidenţe, este posibil să se ia decizii locale de măsuri sanitare. (…) Cel mai probabil în Hotărârea de Guvern care va prelungi starea de alertă pe 12 septembrie va include toate aceste aspecte.”, a explicat Raed Arafat, la Digi 24.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că nu este vorba despre restricţii pentru persoanele care nu au fost vaccinate şi că totul are legătură cu activităţile economice.

,,Să ajungi să închizi economia total, din nou, nu este o soluţie (…). S-au luat măsuri, s-au dat soluţii, s-a dat posibilitatea de vaccinare şi venim după asta şi ne uităm că dacă creşte ce facem, reînchidem integral restaurantele, reînchidem integral tot ce a funcţionat şi a fost închis atunci? Şi atunci, soluţia cealaltă este, pe unele zone, să ai anumite reglementări. Ok, este creştere foarte mare în oraş, atunci intră în locaţiile astea persoanele care sunt protejate sanitar, să permitem locaţiilor respective să funcţioneze mai departe. Asta e o măsură de sănătate publică pe o perioadă limitată.”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Foto: Facebook Raed Arafat

Copyright © 2019 AT Video Creations