Connect with us

Actualitate

Andrei Gerea a fost exclus din ALDE

Published

on

După ce l-a criticat dur pe Tăriceanu pentru negocierile purtate cu PSD, deputatul Andrei Gerea a fost înlocuit de la șefia ALDE București. Deputatul Varujan Vosganian şi preşedintele TLDE, Claudiu Daniel Catana, au fost desemnaţi marţi seara copreşedinţi interimari ai ALDE Bucureşti, informează Agerpres.

Ei preiau conducerea organizației de la Andrei Gerea, care i-a cerut demisia președintelui partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru că a contribuit la căderea guvernului Orban.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a organizaţiei, în cadrul şedinţei Consiliului de Coordonare al filialei ALDE Bucureşti, întrunită marţi seară, a fost propusă înlocuirea din funcţia de preşedinte a deputatului Andrei Gerea.

„Motivul care a stat la baza deciziei Consiliului de Coordonare al ALDE Bucureşti a fost legat de lipsa de implicare a acestuia în coordonarea filialei Bucureşti”, arată sursa citată.

De asemenea, Consiliul de Coordonare al ALDE Bucureşti a decis să îi desemneze în calitate de copreşedinţi interimari pe deputatul Varujan Vosganian şi pe preşedintele organizaţiei de tineret a ALDE, Claudiu Daniel Catana.

„Decizia luată în şedinţa de marţi va fi înaintată Biroului Politic Executiv al ALDE, cel care va aproba modificările stabilite în şedinţa filialei”, precizează sursa citată.

Andrei Gerea, fost ministru al Energiei și șeful ALDE București, l-a criticat pe președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru negocierile duse cu liderii PSD după moțiunea de cenzură care a dărâmat guvernul Orban.

”Ieri, imediat după votul pe moțiune, am aflat cu surprindere și dezamăgire că dl. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu inițiatorii moțiunii care a dărâmat guvernul din care făceam parte. Nu pot să nu mă intreb ce căuta dl. Tăriceanu la această discuție. Pregătea o alianță politică alături de cei de care ne-am despărțit acum câteva luni?! Este de neacceptat să întorci spatele celor cu care te-ai aliat acum 3 luni și să revii alături de cei de care te-ai despărțit acum 5 luni”, a scris Andrei Gerea pe Facebook, pe 6 februarie.

Șeful ALDE București a continuat pe același ton dur, fapt neobișnuit în interiorul ALDE, un partid în care au fost extrem de rare nemulțumirile expuse public: ”Este inacceptabilă continuarea aceluiași joc care a dus ALDE în situația actuală. Acest demers politic face parte dintr-un lung șir de piruiete, iar prețul plătit este chiar pierderea încrederii electoratului ALDE în noi. Trebuie să oprim aceste piruiete politice. A sta la masă cu cei care au inițiat moțiunea împotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord”.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations