Connect with us

Actualitate

Andrei Baciu (Ministerul Sănătăţii) estimează că luna septembrie ar putea fi „critică” din perspectiva variantei Delta a coronavirusului

Published

on

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat că România are „o fereastră de oportunitate” de până la opt săptămâni, în care să nu avem o explozie a cazurilor de infectare cu varianta Delta a coronavirusului. Oficialul a precizat că în această perioadă ar trebui să ne pregătim pentru o explozie de cazuri şi un eventual val 4.

” Mai sunt câteva săptămâni, inclusiv pe estimările și pe predicțiile pe care le avem de la INSP și dacă ne uităm în alte părți. Spre exemplu, în UK, la începutul lunii mai erau foarte puține cazuri cu această variantă Delta și a ajuns în mai puțin de două luni să câștige foarte mult teren și să ducă la amplificarea numărului de cazuri. Deci, vorbim de 6-7-8 săptămâni în care am putea să nu avem probleme din cauza variantei Delta, dacă ne uităm și la ce se întâmplă în alte părți la nivel european. Vedem Anglia, Portugalia, Spania „, a declarat secretarul de stat.

Andrei Baciu a afirmat că luna septembrie ar putea fi dificilă şi a precizat că soluţia ar putea fi accelerarea vaccinării, în special în zona rurală.

” Când am văzut că nu se desfășoară campania în ritmul pe care ni l-am dori, am cerut tuturor localităților să vină cu o propunere, astfel încât să ne asigurăm că în toate localitățile din România, oriunde ai trăi, există sau va exista o acțiune de vaccinare (…) În următoarele șase săptămâni vrem să atingem toate comunitățile din România „, a explicat Andrei Baciu, la Digi 24.

Foto: Digi 24

Copyright © 2019 AT Video Creations