Connect with us

Actualitate

ANCHETĂ | Săracii bugetari bogaţi sau cum să câştigi bine din voluntariat

Published

on

Un post la Ministerul Energiei poate fi job-ul ideal, dacă eşti la momentul potrivit, în subordinea ministrului potrivit. Poate că nu Virgil Popescu a inventat voluntariatul plătit, chiar regeşte am putea spune, dar ministrul este un susţinător al principiului. Altfel nu ar fi semnat ordinul prin care Valentina-Antoaneta Cobzăreanu a fost în misiune în străinătate, prin procedură de voluntariat, dar plătită cu peste 4.000 de euro lunar.

Portalul rptv.ro a obţinut, în cadrul unei anchete jurnalistice, ordinul semnat de ministrul Virgil Popescu, care ne arată că mulţi ani am trăit în minciună. Dacă n-aţi ştiut până în anul de graţie 2021, poţi face voluntariat plătit regeşte.

În ordinul nr. 2794 / 01.09.2020 al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, se menţionează că numirea Valentinei Cobzăreanu la Biroul de Promovare Comercial-Economică (BPCE) al României la Zagreb se face prin procedură de voluntariat. Mai exact, cuvântul ,,voluntariat” este scris de cinci ori în document. Funcţia este de ministru consilier, iar durata este de 13 luni. Teoretic, 13 luni de voluntariat.

Ordinul nr. 2794, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Practic, însă, Valentina-Antoaneta Cobzăreanu va fi plătită regeşte, cu toate cheltuielile aferente postului decontate de statul român.

În ordinul de numire, se prevede că aceasta va încasa un salariu lunar, în valută, de 3.993 de euro. Adică, în toată perioada în care va activa la Zagreb, va încasa aproape cât pentru un apartament cu două camera într-o zonă bună a Bucureştiului. Şi ca într-o reclamă de teleshopping, trebuie să ştiţi că asta nu e tot.

Ordinul nr. 2794, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Valentina-Antoaneta Cobzăreanu va avea copilul alături, în misiune, pe post de însoţitor. Pentru minor, aceasta mai primeşte o indemnizaţie de 165 de euro lunar. Adică încă 2.145 de euro.

Dar privilegiile se opresc aici. Pe perioada misiunii în străinătate, Valentina-Antoaneta Cobzăreanu este transferată la Direcţia Generală Comerţ Exterior, Reţea Economică Externă, BPCE Zagreb şi îşi păstrează şi salariul în lei corespunzător funcţie, 7.592 de lei brut lunar.

Cum vă spuneam, asta nu e tot! Pe durata misiunii permanente în străinătate Valentina-Antoaneta Cobzăreanu va avea o asigurare medicală atât pentru aceasta, cât şi pentru minorul însoţitor, suportată de Ministerul Energiei. Instituţia va plăti, de asemenea, cheltuielile de transport, inclusiv pentru bagaje neînsoţite în limita a 300 de kg, precum şi cheltuielile cu chiria, întreţinerea şi dotarea locuinţei din străinătate.

Lista candidaţilor admişi, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Odată cu Valentina-Antoaneta Cobzăreanu, şi alte persoane iau calea străinătăţii, pe bani mulţi, plătiţi de Ministerul Energiei. Mircea-Adrian Jurjuţ a fost numit ministru consilier la Doha, Andrei Călin Panait, secretar economic la Shanghai, Cătălin Ionuţ Petruş, ministru consilier la Tokyo, Andrei Stănişoară, ministru consilier la Atena, Mihai-Răzvan Dobai, secretar economic la Bruxelles, şi Adrian Băzăvan, secretar economic la Beijing.

Aceste numiri ne duc cu gândul la o replică dintr-un film regizat de Mel Brooks, şi anume ,,E bine să fii rege” (It’s good to be a king). Adaptată politicii dâmboviţene, ar suna ,,E bine să lucrezi cu ministrul Energiei, Virgil Popescu”.

Copyright © 2019 AT Video Creations