Connect with us

Actualitate

Anca Dragu, întrevedere la Bruxelles cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli-Discuţii despre statul de drept în UE şi mecanismul UE de reciprocitate în materie de vize

Published

on

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, discuţiile axându-se pe Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, pe problematica statului de drept în UE, precum şi pe mecanismul Uniunii Europene de reciprocitate în materie de vize.

„O discuție constructivă cu președintele Parlamentului European, David Sassoli, căruia i-am transmis că toți cetățenii UE trebuie să beneficieze de acces necondiționat de vize în SUA. Cred în reciprocitatea vizelor între UE şi SUA. Un mesaj privind necesitatea ridicării vizelor pentru românii care călătoresc în SUA i-am transmis, în luna aprilie, și lui David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA în România, la o întâlnire pe care am avut-o la Senat. Voi continua să promovez și să lupt pentru acest drept al cetățenilor români”, a scris Dragu pe Facebook, după întâlnire.

În cadrul întrevederii, Dragu a susţinut faptul că unul dintre principalele obiective ale României rămâne ridicarea MCV şi a apreciat că trebuie luată în considerare înlocuirea acestuia cu mecanismul generalizat privind statul de drept, care ar pune toate statele membre pe picior de egalitate, potrivit unui comunicat de presă al Senatului.

Demnitarul român a subliniat că România îşi concentrează măsurile preventive din zona statului de drept, bazate pe cooperare şi dialog între statele membre şi instituţiile UE.

Referitor la mecanismul UE de reciprocitate în materie de vize, preşedintele Senatului a apreciat progresele înregistrate, în sensul asigurării unei reciprocităţi depline în materie de vize cu Statele Unite.

„Eforturile diplomatice şi dialogul continuu sunt importante. Este nevoie de o decizie politică la nivelul UE pentru ridicarea vizelor în beneficiul tuturor cetăţenilor europeni”, a precizat Dragu.

„Din delegaţia română au făcut parte vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr, şi chestorul Senatului Laszlo Attila.

Copyright © 2019 AT Video Creations