Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, convocat la MAE

  Recunoașterea ilegitimă de către Rusia a republicilor separatiste Donețk și Luhansk, dar și atacul militar asupra Ucrainei, l-au determinat pe Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, să-l convoace joi pe ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin.

  Întâlnirea are loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

  Autoritățile române au „reiterat poziția României privind încetarea imediată și necondiționată a operațiunilor militare ruse împotriva Ucrainei și retragerea forțelor armate ruse de pe întreg teritoriul ucrainean”, a comunicat MAE.

  Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota i-a transmis ambasadorului rus că aceste acțiuni reprezintă încălcări grave ale dreptului internațional și ale angajamentelor internaționale asumate de Federația Rusă, inclusiv ale Cartei ONU, Actului Final de la Helsinki, Cartei de la Paris pentru o Nouă Europă, Memorandumului de la Budapesta și Actului Fondator NATO-Rusia, și că aceste acțiuni vor atrage un răspuns ferm, coordonat și substanțial din partea comunității euroatlantice.

  Fota a mai declarat că agresiunea militară rusă declanșată în dimineața zilei de 24 februarie 2022 a făcut deja victime și a provocat pagube materiale. 

  Sursa foto: Agerpres

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI