Connect with us

Actualitate

Alexandru Rafila: Vom avea valul 4 al pandemiei în septembrie-octombrie. ”Să ne convingem prietenii să se vaccineze!”

Published

on

De Bogdan Groșereanu, Duminică, 01 august 2021, 11:15 România va intra în al patrulea val al pandemiei de coronavirus în această toamnă, iar felul în care va evolua situația depinde de cine se îmbolnăvește, spune deputatul PSD Alexandru Rafila.

”O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Rămâne de văzut amplitudinea acestui val, pe de o parte. Pe de altă parte, depinde cine se îmbolnăvește. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, din categorii de vârstă înainttate, peste 60 de ani, sau pacienți cu comorbidități, este o situația care poate să pună la încercare sistemul de sănătate”, a declarat Rafila, la B1TV. Singura soluție: vaccinarea Deputatul a mai afirmat că, dacă majoritatea îmbolnăvirilor va fi la oamenii tineri, care nu fac forme complicate, vom trece mai ușor peste valul 4.

”Singurul îndemn pe care pot să îl adresez este să încercăm să ne convingem prietenii, apropiații să se vaccineze pentru că este o acțiune care îi protejează și pe ei, și protejează și comunitatea în care trăiesc”, a subliniat Alexandru Rafila. România a ajuns oficial la 5 milioane de persoane vaccinate, însă cifra a fost atinsă după 60 de zile de la termenul fixat de autorități.

„10 milioane în cel mai bun caz le atingem la anul pe vremea asta, așa că nu cred că este o veste foarte bună pentru că România se situează la jumătate față de media Uniunii Europene în ceea ce privește proporția de persoane vaccinate”, a mai spus Alexandru Rafila.

Copyright © 2019 AT Video Creations