Connect with us

Actualitate

Alexandru Rafila este de părere că numărul cazurilor de COVID-19 vor crește în perioada următoare

Published

on

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății şi candidat PSD la alegerile parlamentare, spune că indiferent de ce măsuri se vor lua în următoarele zile, această creştere a cazurilor de COVID-19 va mai continua.

România a înregistrat un număr record de infectări zilnice, fiind înregistrate 9.714 cazuri de COVID-19. De asemenea, numărul celor internaţi la Terapie Intensivă a ajuns la 1.014. „Cred că această creştere va mai continua, indiferent de ce măsuri se vor lua zilele următoare. Cred că două săptămâni de carantină nu este cel mai bun model, adică, trebuie să ne uităm să vedem ce se întâmplă, cum au făcut alte ţări”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a explicat şi măsura închiderii circulaţiei pe timp de noapte, care va intra în vigoare de luni alături de alte restricţii noi anti-COVID. „Şi carantina asta, vedeţi dumneavoastră că are diverse variante. Noi îi spunem carantină în general. Închiderea circulaţiei noaptea care se propune şi în România şi în alte ţări, are o altă intenţie.

Este legată de excluderea posibilităţii de a participa la diverse evenimente, petreceri, lucruri de genul acesta, care de obicei se produc după ora 22 şi lucrul acesta duce implicit la reduerea contactelor care fac posibilă transmiterea. Ăsta este de fapt substratul acestei decizii”, a mai spus Rafila.

Copyright © 2019 AT Video Creations