Connect with us

Actualitate

ALERTĂ! Ţânţari purtători ai virusului West Nile, depistaţi în Bucureşti! Bogdan Pascu (ECO Igienizare PMB) susţine că mulţi ţânţari vin din Ilfov. CJ Ilfov: Respingem categoric afirmaţia. Ne adresăm instanţei pentru prejudicii de imagine şi defăimare

Published

on

237 Tantar, unsplash, rptv.ro, vladislav-balakshii-ApKZyHxcIRw-unsplash

Ţânţari purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi recent în Bucureşti, potrivit unor date transmise autorităţilor sanitare şi municipalităţii. A fost, de asemenea, solicitată luarea de măsuri urgente, preponderent în zona centrală. Primăria Capitalei anunţă intensificarea tratamentelor.

„Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a ţânţarilor în zonele în care s-a semnalat prezenţa virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenţei, zona cuprinsă între Eroilor şi Universitate, parcurile Cişmigiu şi Izvor, cartierul Crângaşi. PMB ţine legătura zilnic cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), iar  până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populaţie”, a transmis, joi seară, Primăria Capitalei. 

” Nu există, până la acest moment, raportări privind prezența virusului West Nile în București.”, a spus joi, într-un interviu, administratorul special al Companiei Municipale Eco Igienizare, Bogdan Pascu, cu doar câteva ore înainte ca informaţia privind existenţa virusului să devină publică. Acesta a mai declarat că în mai multe localităţi din jurul Capitalei nu au fost aplicate tratamente şi din acest motiv ţânţarii se înmulţesc şi ajung în Bucureşti. De asemenea, reprezentantul Eco Igienizare a afirmat că a demarat discuţii cu Consiliul Judeţean Ilfov pe această temă, informaţie negată de instituţia ilfoveană. De altfel, Consiliul Judeţean Ilfov a prezentat detalii care infirmă toate acuzaţiile făcute de administratorul CM Eco Igienizare şi a anunţat că îl va da în judecată pentru defăimare şi prejudicii de imagine.

” În mai multe localități din vecinătatea Bucureștiului nu se aplică tratamente împotriva țânțarilor. Iar insectele respective – după ce se înmulțesc în voie – migrează și în București.”, a declarat Bogdan Pascu, pentru publicaţia SpotMedia.

Consiliul Judeţean Ilfov respinge categoric afirmaţia potrivit căreia ţânţarii care le creează neplăceri locuitorilor din Capitală ar proveni din judeţul Ilfov, ca urmare a lipsei acţiunilor de combatere, precum și celelalte informații din articol care sunt complet neadevărate.
Consiliul Judeţean Ilfov, prin Serviciul Judeţean de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Ilfov (SJDEMI), a demarat acţiunile de combatere a ţânţarilor, conform planului de acţiune prevăzut pentru anul 2021, în luna aprilie, cu aproximativ două luni înainte ca tratamentele să fie aplicate şi în Capitală.
Referitor la afirmaţia complet eronată a administratorului special al CM Eco Igienizare din cadrul PMB, Bogdan Pascu, <<în mai multe localități din vecinătatea Bucureștiului nu se aplică tratamente împotriva țânțarilor, iar insectele respective – după ce se înmulțesc în voie – migrează și în București>>, menţionăm că, până în prezent, s-au făcut trei acţiuni de dezinsecţie terestră şi una de larvicidare, din avion, iar acum este în desfăşurare cea de-a patra acţiune terestră, pe raza întregului judeţ Ilfov.
Potrivit calendarului, Serviciul Judeţean de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Ilfov are programate încă două acţiuni terestre în luna august şi alta în septembrie. Suplimentar, există acţiuni de dezinsecţie la nivel local, în mai multe localităţi ilfovene, în baza contractelor semnate de consiliile locale.  
O altă declaraţie neadevărată a administratorului special al CM Eco Igienizare, Bogdan Pascu, prezentată în cadrul articolului menţionat, este aceea că <<a inițiat o discuție și cu CJ Ilfov privind dezinsecția>>. Nu a fost primită nicio solicitare din partea CM Eco Igienizare pentru o discuţie pe această temă, nici la Consiliul Judeţean Ilfov, nici la Serviciul Judeţean de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Ilfov. (…)
Consiliul Judeţean Ilfov le transmite atât locuitorilor din judeţul Ilfov, cât şi celor din Bucureşti, că acţiunile de combatere a ţânţarilor de pe raza judeţului se fac potrivit calendarului, cu mare responsabilitate. (…)
Consiliul Județean Ilfov va acționa în instanță administratorul special al CM Eco Igienizare, Bogdan Pascu, cel care se face responsabil de apariția acestor informații în spațiul public, informații pe care le considerăm defăimătoare și care aduc un prejudiciu de imagine instituției. „, a transmis Consiliul Judeţean Ilfov, într-un drept la replică remis publicaţiei SpotMedia şi postat pe pagina de Facebook a instituţiei ilfovene.

Foto: unsplash

Copyright © 2019 AT Video Creations