Alertă de HOLERĂ la granița României!

  Este alertă de holeră pe o plajă din Republica Moldova, iar autoritățile se tem că situația epidemiologică poate scăpa oricând de sub control. Vibrionul holeric a fost identificat în apa unei plaje de pe malul Nistrului, numită Vadul lui Vodă. În ciuda rezultatelor alarmante, scăldatul nu a fost interzis, iar oamenii se pare că nu înțeleg gravitatea situației, căci plaja este arhiplină și la acest moment.

   

  Rptv-Alertă de HOLERĂ la granița României!
  Rptv-Alertă de HOLERĂ la granița României!

  Carmen Dorobăț, unul dintre cei mai cunoscuți medici infecționiști de la noi, a vorbit despre situația de la granița țării noastre.  

  „Are legătură cu aceste modificări ale unui trai normal pe care îl are un popor. Această modificare este prezentă pe toată granița noastră de est, din Ucraina și spre Republica Moldova. 

  Apar în felul acesta breșe în ceea ce privește igiena, inclusiv în ceea ce privește condițiile de potabilitate ale apei și tot ceea ce înseamnă condiții de igienă începând cu grija de a fi spălate fructele și legumele sau spălatul pe mâini cu apă și săpun, holera fiind o boală bacteriană care se transmite pe cale digestivă.

   Oamenii trebuie să înțeleagă că nu este vorba despre o transmitere aerogenă, cum s-a întâmplat în cazul COVID și nu vom avea un val ca acela la care am asistat în anii trecuți. Dar categoric trebuie luate măsuri de precauție în tot ceea ce înseamnă condiții de igienă.  

  Persoanele care vin de acolo să fie verificate ca și stare de sănătate, iar cei care pleacă spre zonele respectivă să aibă grijă de tot ceea ce înseamnă condiții de igienă, inclusiv zonele unde se cazează, spațiile în care se alimentează și de unde beau apă”, a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț, la un post național de televiziune. 

  Holera se caracterizează printr-un volum mare de scaune diareice, vărsături, crampe musculare, pierderea rapidă a fluidelor, până la 20 de litri pe zi, dar și deshidratare severă. 

  Persoanele care se confruntă cu astfel de simptome ar trebui să meargă de urgență la un medic. 

  Sursa foto: a-tv.md; noi.md

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI