Connect with us

Actualitate

Alertă de COVID la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea

Published

on

Doi instrumentişti au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2. Din fericire, niciuna din persoanele cu care aceştia au intrat în contact nu a fost depistată pozitiv. Judeţul Vâlcea are, la ora actuală, 673 de cazuri COVID-19. Adică mai puţin de 2 cazuri la mia de locuitori. Ultimul focar de coronavirus din judeţul Vâlcea a fost raportat la un centru de recuperare şi reabilitare.
Reprezentanta DSP Vâlcea, medicul Amelia Piţigă, spune că situaţia este sub control şi că nu sunt motive de panică.

„Au fost diagnosticate 2 persoane din rândul angajaţilor Filarmonicii din Rm. Vâlcea, prin urmare nu avem un focar, ţinând cont că focarul începe de la minim 3 cazuri în sus. S-au făcut recomandări pentru dezinfecţia spaţiilor în care au fost acele persoane. Deocamdată nu avem alte cazuri pozitive. Am recomandat, pentru toţi contacţii să rămână în izolare la domiciliu”, a declarat pentru EuropaFM.ro, medicul Amelia Piţiga, purtător de cuvânt DSP Vâlcea.
Totodată, a fost prezentată şi situaţia la zi a cazurilor din judeţ.

„Ieri, în unităţile sanitare din Vâlcea aveam internate 94 de persoane confirmate pozitiv, 38 de asimptomatici, 51 cu forme medii şi 5 internaţi în ATI”, a mai declarat purtător de cuvânt DSP Vâlcea.

Copyright © 2019 AT Video Creations