Connect with us

Actualitate

ALERTĂ! Copiii amenință că se sinucid din cauza unui joc online

Published

on

Mai mulți copii au amenințat că se sinucid din cauza unui joc online. Conturile le-au fost închise, fapt ce a creat isterie în rândul tinerilor.

Jocul respectiv are milioane de utilizatori, psihologii și Poliția Română tragând un semnal de alarmă asupra acestui fenomen îngrijorător.

Și în România s-a înregistrat o amenințare de suicid în județul Buzău, a declarat sâmbătă purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, Ciprian Romanescu.

„Poliția a intervenit la timp, a luat măsuri, nu s-a impus nicio altă măsură. De atunci nu am mai avut niciun caz.

Noi am fost contactați printr-o alertă prin centrul de cooperare internațională, ni s-a sesizat că pot există alte amenințări cu suicid de la minori care joacă jocuri online și pot fi blocați. Poliția a contactat inspectoratele școlare și a trimis recomandări cadrelor didactice și părinților pentru a preveni eventuale cazuri negative.

În ele se transmitea că atunci când jucătorii pot fi blocați pot recurge fiind implicați emoționali la gesturi necugetate.

În acest sens am transmis să se vorbească cu părinții și cadrele didactice cu privire la riscurile la care se expun copiii. Principala recomandare e să fie atenți la cum își petrec copiii timpul”, a precizat Romanescu.

Poliția a transmis vineri o adresă în acest sens către Inspectoratul Școlar București.  

Sursa foto:  Getty Images

Copyright © 2019 AT Video Creations