Connect with us

Actualitate

Alegeri la USR PLUS: Clotilde Armand a câștigat șefia filialei de la Sectorul 1 (surse). Cătălin Drulă susține că nu ia în calcul o candidatură pentru șefia partidului

Published

on

156 Clotilde Armand Dragos Paslaru rptv.ro

Clotilde Armand (USR) a câștigat alegerile pentru șefia organizației de partid USR PLUS din Sectorul 1. Primarul Sectorului 1 a obținut cu aproximativ 70 de voturi mai mult față de competitorul ei, europarlamentarul Dragoș Pâslaru (PLUS), după cum indică numărătoare voturilor care s-a finalizat luni seara, potrivit unor surse interne, citate de G4media.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, luni, că, deocamdată, nu ia în calcul o candidatură la preşedinţia USR PLUS. „Această discuţie pe care am avut-o la grupul parlamentar USR PLUS a fost strict despre domeniul pe care îl gestionez politic – Ministerul Transporturilor”, a spus acesta, la finalul unei întâlniri cu colegii parlamentari ai partidului.

CONTEXT. După fuziunea celor formațiuni, USR și PLUS, în toate filialele din țară au loc alegeri interne pentru desemnarea de conduceri unice. Alegerile din organizații reprezintă o miză importantă pentru viitorul congres USR PLUS, în care va fi ales un președinte unic al noii formațiuni.

Potrivit unor surse, citate de G4media, liderul PLUS, Dacian Cioloș, i-a propus liderului USR, Dan Barna, să se dea amândoi la o parte din cursa pentru șefia partidului, spunând că astfel ar fi evitate tensiunile interne dintre cele două partide proaspăt fuzionate.

Propunerea lui Cioloș a stârnit nemulțumiri majore în USR, care o consideră ”de neacceptat”. Ideea a fost interpretată și ca o fugă de competiție din partea lui Dacian Cioloș, care s-ar teme că ar putea pierde șefia partidului.

Dan Barna și-a anunțat public, la începutul lunii, intenția de a candida la șefia noului partid rezultat din fuziunea USR și PLUS. Dacian Cioloș a ezitat până acum să-și anunțe candidatura, însă la sfârștiul anului trecut a declarat că nu exclude o candidatură la prezidențiale în 2024.

Foto: Facebook Clotilde Armand

Copyright © 2019 AT Video Creations