Connect with us

Actualitate

ALDE și PRO Romania s-au înțeles – Mircea Diaconu candidează

Published

on

Încă din luna iunie se știe de potențialul electoral al lui Mircea Diaconu care era, pe atunci, luat în calcul ca și prezidențiabil pentru PSD. Pentru că PSD l-a respins, Diaconu a fost preluat de alte forțe, printre care, la loc de cinste se numără Dan Voiculescu. Acesta visează să își întemeieze micul său USL cu Ponta și Tăriceanu la pachet, scoțându-l în față pe Diaconu ca prezidențiabil. În funcție de scorul obținut de acesta, se va decide dacă alianța Pro România-ALDE are sau nu șanse de reușită.

Potrivit surselor, Mircea Diaconu va candida la prezidențiale având în spate mai multe partide care își vor anunța susținerea pentru acesta, iar în spatele lui se va forța și o alianță politică Pro România-ALDE.

Tăriceanu renunță la candidatură

Planul este ca Tăriceanu să renunțe la candidatura proprie, pe care nu o mai susține nimeni în afară de ALDE, (detalii aici) iar pe baza candidaturii lui Diaconu să fie testată o alianță politică Pro România-ALDE în ciuda opoziției din Pro România față de acest tandem.

Mircea Diaconu a trimis presei un anunț interesant care anunță răsturnarea tuturor calculelor pe scena politică:

”E sfârșit de săptămână și simt nevoia să vă mărturisesc ceva. Tot ce am făcut până acum în viața mea civico-politică, de la Revoluția din Decembrie 1989, de la constituirea Alianței Civice în ’90 și până la candidatura, ca independent, la Parlamentul European, a pornit din convingerea că am datoria, ca orice alt cetățean, de a lua atitudine față de ceea ce se întâmplă. Suntem, cu precădere în ultima vreme, martori ai unui lung șir de nedreptăți care au loc în România. Așa că aleg, încă o dată, să mă implic. Cum? Vă povestesc duminică, 25 august, ora 16:00, în cadrul unei conferințe de presă pe care o voi susține pe treptele Ateneului Român, din București”.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations