Connect with us

Comentariul zilei

Alarmă MAXIMĂ la Ministerul Justiției pentru eliberarea Elenei Udrea și Alinei Bica

Published

on

Un întreg sistem de stat s-a pus în mișcare pentru eliberarea Elenei Udrea și a Alinei Bica. După ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a pus în aplicare decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea formării completelor de 5 judecători și au suspendat pedepsele celor două foste mărimi din Epoca Băsescu, un întreg sistem guvernamental s-a pus în mișcare. Actele necesare eliberării au ajuns deja în Mexic și în câteva ore în San Jose (Costa Rica), dar la limită pentru a se putea da o decizie judecătorească de punere imediată în libertate.

Ministrul Justiției a semnat imediat pentru actele necesare trimiterii în Costa Rica, iar MAE a și trimis în regim de urgență un curier diplomatic la Ambasada României din Mexic (care operează interesele României în Costa Rica), curier care apoi trebuie să ajungă la San Jose pentru a depune actele în original la Ministerul Justiției din Costa Rica și abia un judecător să constate noua situație și să le pună în libertate pe Bica și Udrea. Ele pot aștepta apoi în libertate decizia privind solicitările de azil politic în țara din America Centrală.

Dacă în cazul procedurii de extrădare lucrurile au mers încet și foarte încet din partea autorităților române, acum totul a mers la foc automat la niște costuri exorbitante pentru contribuabilul român. Surse diplomatice susțin pentru STIRIPESURSE.RO că pentru curierul diplomatic la o cursă de avion spre Ciudad de Mexico s-a găsit loc doar la Clasa Business la un cost foarte mare.


Copyright © 2019 AT Video Creations