Ajutor din vestul țării pentru refugiați. Antreprenorii și Biserica se implică

  Aproape 520.000 de refugiaţi din Ucraina au trecut începând de joi frontiera spre ţări vecine după declanşarea invaziei ruse. Oamenii au fugit din calea luptelor violente dintre trupele ruse şi armata ucraineană, în această ţară cu peste 37 de milioane de locuitori în teritoriile controlate de Kiev, care nu includ Crimeea anexată şi zonele aflate sub controlul separatiştilor.

  În jur de 33.000 de refugiați au ajuns pe teritoriul României, iar românii s-au arătat solidari cu drama ucrainenilor care au fugit din țară și au lăsat totul în urmă.

  Și în vestul țării a ajuns un val de refugiați, iar autoritățile au luat măsuri urgente pentru a le oferi sprijin. Căminele din patru localități ale comunei Fârdea, dar și un dispensar uman au fost pregătite să primească refugiați din Ucraina. Primarul comunei, împreună cu cetățenii și cu reprezentanții cultelor religioase, au reușit să pregătească 50 locuri de cazare.

  Și Universitatea Politehnica Timișoara se alătură ucrainenilor care luptă pentru libertatea lor. Rectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a anunțat că, în această fază, instituția pe care o conduce va pune la dispoziția autorităților 120 locuri de cazare în căminele proprii.

  Biserica se implică în strângerea de fonduri pentru refugiați, iar antreprenorii cu suflet mare s-au implicat și ei și au oferit locuri de cazare pentru ucraineni. Printre aceștia se numără și Adrian Cionca. Antreprenorul va pune la dispoziție o clădire cu 8 apartamente complet utilate și mobilate. Cei care au nevoie de ajutor pot trimite mail la Adrian@rpcgroup.ro

  În bisericile Diecezei de Timișoara, în primele două duminici ale Postului Mare, 6 și 13 martie, se organizează o colectă pentru a ajuta refugiații de război. Episcopia Romano-Catolică din Timișoara împreună cu Federația Caritas a Diecezei de Timișoara va direcționa donațiile strânse pentru a oferi sprijin celor care au fost nevoiți să își părăsească țara din cauza războiului.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI