Connect with us

Actualitate

Aglomerație mare la primul centru de vaccinare de tip drive-thru din București. Andrei Baciu (Min. Sănătății): Există doze pentru TOȚI cei care vor să se vaccineze

Published

on

294 Vaccinare din masina, rptv.ro

Zeci de mașini s-au adunat la rând, încă de dimineață, de la deschiderea primului centru de vaccinare de tip drive-through din Capitală, din Piața Constituției. ,,E mult mai util și la îndemână”, a spus secretarul de stat Andrei Baciu, care a mers la deschiderea centrului de vaccinare și care a dat asigurări că nu vor exista probleme cu stocurile de vaccin.

,,Există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze. Rapelul poate fi făcut tot aici sau în alt centru unde se folosește același vaccin. (…) Centrul va fi deschis până în septembrie, sperăm noi.”, a transmis oficialul din sănătate.

Secretarul de stat a mai precizat că se vor deschide mai multe astfel de centre de vaccinare în toată țara.

,,Am avut o întâlnire la începutul săptămânii cu domnul premier Florin Cîțu la care au participat autoritățile locale. Am încercat să îi asigurăm de tot sprijinul nostru pentru a organiza astfel de centre drive-thru pentru cei cu program încărcat.”, a explicat secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu, la centrul de vaccinare deschis în Piața Constituției din Capitală.

Centrele de vaccinare de tip drive-thru au avantaje multiple. Cel mai important este că pasagerii nu sunt nevoiți să coboare din vehicule, astfel că întreaga procedură de imunizare se face mult mai rapid. În plus, nu este nevoie de programare prealabilă pe platforma națională. Cei care aleg un astfel de centru vor fi ghidați de agenți de îndrumare. După administrarea serului, se vor deplasa în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical sau auxiliar instruit pentru identificarea celor care au nevoie de asistență medicală. Tot atunci li se va emite și adeverința de vaccinare.

,,Centrele de tip drive- through sunt destinate marilor oraşe, iar amplasarea lor se realizează în zone care să permită accesul facil al persoanelor cu mijloace auto de deplasare. În centrul de vaccinare drive- through, persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare.”, a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării.

Centrul din Piața Constituției are patru fluxuri și va funcționa zilnic, între 08:00 și 20:00. Autoritățile susțin că va fi deschis până în data de 12 septembrie.

Copyright © 2019 AT Video Creations