Connect with us

Economic

Adio sporuri pentru bugetari

Published

on

Spor de praf, de antenă, de bacterii și de computer sunt doar câteva dintre sporurile care rotunjesc cu mii de lei veniturile bugetarilor în fiecare lună. Premierul, fost ministru al Finanțelor, amenință cu tăierea lor.

Sute de bugetari sunt plătiți în plus pentru că își ,,uzează corpul” la muncă, sau pentru suprasolicitare nervoasă, însă, nu toți la fel. Această bonificație reprezintă 15% din salariul de bază, drept urmare cu cât salariul de bază este mai mare, cu atât și acest spor este mai crescut.

Angajații Parlamentului, ai Ministerului de Interne sau cei care lucrează la SRI primesc spor de antenă, deoarece pe instituție există antene parabolice. În ultimul deceniu, premierii care au trecut pe la Palatul Victoria au amenințat cu tăierea acestor sporuri, dar fără vreun rezultat.

Într-o declarație, premierul Florin Cîțu, anunță: „Sunt sporurile despre care toată lumea vorbeşte: pentru condiţii vătămătoare, care de fapt înseamnă lucruri pe care noi astăzi le facem de zi cu zi. Să scrii la un calculator nu mai este o condiţie vătămătoare, este un spor în anumite instituţii. Vor dispărea aceste sporuri, este un proiect, anul acesta vom începe cu o limitare şi anul viitor vom reaşeza lucrurile”.

Copyright © 2019 AT Video Creations