Connect with us

Actualitate

Actele mărețe nu trec neobservate: Cătălin Denciu va fi desemnat cetățean de onoare!

Published

on

Medicul Cătălin Denciu, care a suferit numeroase arsuri în timp ce încerca să-i salveze pe pacienţii din secţia ATI cuprinsă de flăcări, va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ. Anunţul a fost făcut pe Facebook de primarul oraşului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea.

Decizia va fi luată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local programată luni. Primarul oraşului Piatra Neamţ a convocat o şedinţă extraordinară a legislativului local pentru a oferi sprijin financiar familiilor victimelor tragediei de la secţia ATI şi pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ medicului Cătălin Denciu.

Pe termen foarte scurt, vă anunţ că am convocat de îndată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în care voi propune, pe lângă sprijin financiar pentru familiile victimelor şi pacienţii şi cadrele medicale care au nevoie, acordarea titlului de cetăţean de onoare al Municipiului Piatra Neamţ domnului doctor Cătălin Denciu, eroul nostru şi al întregii ţări.

Este un gest mic pe care îl putem face în faţa eroismului său care ne-a lăsat pe toţi fără cuvinte. Căci de mulţumit nu îi vom putea mulţumi vreodată îndeajuns”, a anunţat edilul Andrei Carabelea.

Doctorul a fost transferat duminică de dimineață la o clinică din Belgia. În ciuda suprafeței mari de corp care a suferit arsuri, există și o veste bună. Nu i-au fost afectate căile respiratorii. E conștient, vorbește și e cooperant. 10 pacienți – 3 femei și 7 bărbați, cu vârste între 67 și 86 de ani, au murit în incendiul care a mistuit un salon de ATI, sâmbătă seara, la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Copyright © 2019 AT Video Creations