Connect with us

Actualitate

Acord în coaliție, privind bugetul Capitalei! Consilierii USR PLUS vor vota proiectul lui Nicușor Dan, deși nu sunt încă mulțumiți pe deplin

Published

on

284 Primaria Capitalei, rptv.ro

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a ajuns la un acord cu USR PLUS pentru susținerea proiectului de buget. Urmează să fie convocată o ședință a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru adoptarea proiectului. ,,Bugetul nu este încă unul realist”, a transmis și viceprimarul Horia Tomescu.

,,Discuțiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea.
Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare.
Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile.
Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate.”, a scris primarul Nicușor Dan, pe Facebook.

,,O spunem foarte clar: bugetul în această variantă îmbunătățită nu este încă unul realist. Și eu și colegii mei avem încredere că prin rectificări bugetare succesive vom aduce proiecția bugetară de astăzi cât mai aproape de realitate. Pe termen mediu și lung, este evident că nu putem continua așa. „Rețeta Firea” a adus orașul în faliment. Aprobarea acestui buget nu face decât să câștige timp, timp pe care coaliția de la București trebuie să îl folosească pentru reforme reale și accelerate.
Din păcate, actuala coaliție care îi oferă primarului Nicușor Dan majoritatea în Consiliul General nu funcționează așa cum ar trebui, iar angajamentele luate înainte de alegeri nu au fost respectate.”, a transmis și viceprimarul Horia Tomescu, tot printr-o postare pe rețeaua de socializare.

Copyright © 2019 AT Video Creations