A murit Ivan Reitman, regizorul primelor părți din seria “Vânătorii de fantome”

  Ivan Reitman, regizorul unor producţii cinematografice de succes, precum “Ghostbusters” (“Vânătorii de fantome”), a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani.

  Familia noastră este îndurerată de pierderea neaşteptată a unui soţ, tată şi bunic care ne-a învăţat să căutăm întotdeauna magia în viaţă. Găsim alinare în faptul că activitatea sa de regizor a adus râs şi fericire pentru nenumărate persoane din întreaga lume”, au afirmat trei copii ai săi, Jason, Catherine şi Caroline Reitman, într-un comunicat comun.

  Regizorul Ivan Reitman a murit în somn, sâmbătă, în locuinţa sa din California, a transmis familia acestuia.

  Reitman a fost nominalizat la două Oscaruri ca producător şi regizor al peliculei “Ghostbusters” din 1984, film ce a obţinut încasări de aproape 300 de milioane de dolari la nivel mondial şi a stat la baza mai multor spin-off-uri, inclusiv “Ghostbusters: Afterlife”, lansat anul trecut şi regizat de fiul său, Jason.

  Printre filmele celebre ce poartă semnătura producătorului şi regizorului Ivan Reitman se numără “Old School”, “Beethoven”, “Kindergarten Cop”, “Twins” şi “Junior”.

  Preşedintele şi CEO-ul Sony Pictures Motion Picture Group, Tom Rothman, i-a adus un omagiu regizorului. „În seara aceasta (n.r. – sâmbătă), doamna cu torţă plânge, la fel ca noi toţi cei de la Columbia şi cinefilii din întreaga lume. Ivan Reitman a fost o parte inseparabilă a moştenirii acestui studio dar, mai mult decât atât, a fost un prieten. Un mare talent şi un om şi mai bun; i se va simţi foarte mult lipsa”, a declarat el pentru Deadline.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI