Connect with us

Actualitate

A murit bărbatul cu arsuri grave care a fost transferat cu întârziere în Belgia

Published

on

Bărbatul de 51 de ani din Constanța, care a suferit arsuri grave după ce s-a electrocutat și care a fost transferat după mai bine de o săptămână în Belgia a murit. Pacientul a ajuns în spitalul belgian cu mai multe bacterii și o ciupercă, fără a fi măcar spălat, potrivit medicului care l-a tratat acolo. În România, fusese plimbat prin trei spitale. Ministrul Sănătății trimite Corpul de control la cele trei unităţi medicale care l-au tratat înainte de transferul în Belgia.

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului”, se arată într-un comunicat transmis luni de Ministerul Sănătăţii.

Pacientul a fost transferat în Belgia cu întârziere. A ajuns acolo la o săptămână de la accident şi cu rănile necurăţate, potrivit medicului Ciprian Isacu, cel care l-a preluat şi l-a tratat în unitatea medicală belgiană. Doctorul a spus, pentru Digi 24, că pacientul fusese deja infectat în spitalele din România.

,,Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul. (…) El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, ar fi trebuit să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spună că nu au chiar nimic! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a declarat doctorul Ciprian Isacu, într-o intervenție la Digi24.

Bărbatul rănit în incendiul din Constanţa a fost transferat în Belgia pe 28 ianuarie, la o săptămână de la accident. Iniţial, transferul fusese programat cu o aeronavă SMURD. Zborul a fost însă anulat, deoarece avionul s-a defectat, deşi abia ieşise din reparaţii capitale. Un alt zbor fusese anulat din cauza ninsorii.

Foto: facebook.com / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Copyright © 2019 AT Video Creations