Connect with us

Actualitate

A fost eliminată restricţia de vârstă pentru imunizarea cu serul AstraZeneca

Published

on

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a eliminat restricţia de vârstă, de până la 55 de ani, pentru vaccinul AstraZeneca în România.

„În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, ale Ministerului Sănătății și ale Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”, a anunțat CNCAV într-un comunicat de presă.

Măsura vine ca urmare a apariției unor noi date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și ca urmare a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit acestor date, vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului. Serul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19.

Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin AstraZeneca, la interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză. Până în prezent, serul AstraZeneca era administrat în ţara noastră persoanelor de până la 55 de ani.

Copyright © 2019 AT Video Creations