Connect with us

Actualitate

A doua lovitură pentru Liviu Dragnea, în doar câteva ore! Legea prin care fostul președinte al PSD voia repatrierea aurului de la Londra a fost respinsă de Camera Deputaților

Published

on

284 aur Banca Angliei, rptv.ro

Camera Deputaţilor a respins, marţi, legea inițiată de fostul președinte al PSD Liviu Dragnea și de fostul senator PSD Șerban Nicolae, prin care voiau să repatrieze rezerva de aur din Banca Angliei.

,,Rezervele naţionale ale României, în acest moment, în proporţie de 60%, se află la Londra. În prezent, noi avem în jur de 100 de tone de aur, 61 se află acolo, ţara noastră nu câştigă nimic de pe urma acestui depozit. (…) Noi, practic, plătim cam 300.000 de lei pe an pentru că depozităm acest aur. Este o discuţie mai largă, care se poate face. 60% este cam mult, poate am putea să diminuăm.”, a spus deputatul PSD Oana Florea, în timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților.

,,Acesta este un proiect care a intrat în dezbatere şi care a fost introdus în atenţia publicului pe vremea când PSD făcea politica Dragnea şi este important să vedem acum dacă PSD continuă politica Dragnea sau şi-au mai revizuit punctele de vedere. Acest demers de a repatria parte din aurul depozitat la Londra este un proiect împotriva României, pentru că, primul lucru care s-ar întâmpla, ar scădea credibilitatea ţării noastre în faţa partenerilor europeni, a instituţiilor financiare internaţionale şi a investitorilor.”, a afirmat și parlamentarul PNL Dan Vîlceanu.

,,Domnilor de la PSD, cred că ar fi timpul să vă rupeţi de Dragnea. Au trecut doi ani de la această propunere pe care Dragnea o făcea înainte de europarlamentare şi o băga în Parlament pe repede înainte, speriat de căderea în sondaje. (…) Continuaţi cu astfel de iniţiative populiste, care n-au nicio legătură cu politica fiscală. Văd că i-aţi găsit şi pe partenerii de la AUR.”, a transmis și liderul de grup al deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu.

La rândul său, liderul deputaţilor AUR, George Simion, a solicitat retrimiterea proiectului la comisii, însă propunerea a fost respinsă de deputaţi.

Foto: Bank of England

Copyright © 2019 AT Video Creations