Connect with us

Actualitate

8 Septembrie – Nașterea Maicii Domnului

Published

on

Zi de sărbătoare pentru creștinii ortodocși din România! Astăzi, 8 septembrie, calendarul ortodox ne anunță sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, sau cum se mai spune popular, Sfânta Maria Mică.

Nașterea Maicii Domnului este prima sărbătoare de cruce roșie din noul an bisericesc, care a început la 1 septembrie. Este sărbătoare veche din secolul al VI-lea. Sfântul Român Melodul a compus condacul și icosul acestui praznic, iar în secolul al VIII-lea, Sfântul Ioan Damaschin a alcătuit Canonul ce se cântă la slujba Utreniei.

Aproximativ 2,2 milioane de români își vor ura ” La mulți ani!” cu ocazia zilei onomastice. Dintre aceștia, aproximativ 1,8 milioane sunt femei ce poartă numele de Maria, aproximativ 270.000 de femei ce poartă numele de Mariana și în jur de 51.000 femei ce poartă numele de Marinela.

De asemenea, multe biserici şi mănăstiri din ţară îşi sărbătoresc hramul de Sfânta Marie Mică, printre care Mănăstirea Sămurcăşeşti din comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov, Mănăstirea Pissiota din comuna Poenarii Burchii, judeţul Prahova şi Mănăstirea Christiana din Capitală, care păstrează ca al treilea hram acest praznic. Una dintre cele mai vechi biserici din Bucureşti, care se află pe strada Trei Scaune, are şi ea ca hram Naşterea Maicii Domnului, alături de alte lăcaşuri de cult din Capitală.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations