Connect with us

Actualitate

4 scenarii pentru deschiderea şcolilor!

Published

on

Ludovic Orban a anunțat, că sunt în lucru trei-patru scenarii privind redeschiderea școlilor.

„Am constituit un grup de lucru interministerial, chiar şi astăzi are o şedinţă, care pregăteşte toate scenariile privind situaţia epidemiologică pentru deschiderea şcolilor. Când vom avea suficiente elemente le vom comunica public. Cred că presiunea asta pentru a furniza informaţii despre deschiderea şcolilor, acum, este rezultatul, mai degrabă, al iniţiativei demagogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc de deschiderea şcolilor, să vorbesc de câte în lună, câte în stele. Când suntem foarte clari cu…aici trebuie să facem o analiză a infrastructurii şcolare, pe toate tipurile de localităţi – urban mare, urban mediu şi mic rural. Deci, trebuie să facem evaluarea infrastructurii, trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice, să facem evaluarea accesului care există”, a spus premierul Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a reamintit că Guvernul a alocat 250 de milioane de lei din Fondul de rezervă special pentru a putea achiziţiona tablete cu conectare la internet pentru elevii care nu au în momentul de faţă, pentru a asigura accesul la învăţământul online pentru toţi elevii.

„Sunt o serie de lucruri care sunt în analiză, în evaluare şi în urma cărora este normal că vom stabili scenariile – vor fi trei, patru scenarii. Ne uităm ce se întâmplă afară, în toate ţările, vedem exact care sunt măsurile care ar putea genera efecte favorabile şi când vom fi pregătiţi să comunicăm vom comunica, dar totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Copyright © 2019 AT Video Creations