27 ianuarie – Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului


  Astăzi, 27 ianuarie este Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului.
  Dănuț Pop, liderul Partidului Ecologist Român a transmis românilor următorul mesaj, la împlinirea a 77 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare și exterminare nazist:

  „ <<A uita morții înseamnă a-i omorî a doua oară>>. Elie Wiesel
  17 milioane de oameni au fost uciși în Holocaust. Evrei, romi, persoane cu dizabilități, homosexuali, martorii lui Iehova, sârbi, polonezi, cetățeni sovietici, prizonieri de război sovietici, sloveni, republicani spanoli sau francmasoni, sunt oameni care au fost exterminați în Europa secolului XX. Oameni care au murit din cauza etniei, religiei, convingerilor politice sau orientării sexuale, considerați dușmani ai statului german nazist.
  Marcăm astăzi, 77 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare și exterminare Auschwitz- Birkenau și nu avem voie să uităm.
  În 2022 educația despre ororile Holocaustului este ghidată de tema <<Comemorare, Demnitate și Dreptate>>.
  Valorile diversitătii etnice și religioase, libera exprimare, importanța solidarității și respectării drepturilor și libertătilor fundamentale sunt principii de bază pentru care luptăm!
  Să nu uităm ororile trecutului și cum discriminarea și abuzurile au generat asemenea nenorociri care au marcat întreaga omenire”.

  În preajma Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului sunt organizate în fiecare an o serie de activități culturale și istorice, în întreaga lume.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI