Connect with us

Actualitate

21 de tone de materiale de protecție au ajuns în România

Published

on

Departamentul pentru Situații de Urgență informeză că vineri, 8 mai, o aeronavă C-130 Hercules aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat un zbor pe ruta București-Istanbul și retur pentru a aduce în țară aproximativ 21 de tone de materiale de protecție. 145.000 de măști de protecție tip FFP2 și aproximativ 150.000 tip FFP3 au fost achiziționate de statul român din Turcia.

”O aeronavă C-130 Hercules aparținând Forțelor Aeriene Române efectuează, vineri, 8 mai, un zbor pe ruta București-Istanbul și retur pentru a aduce în țară aproximativ 21 de tone de materiale de protecție.

Materialele, constând în 145.000 de măști de protecție tip FFP2 și aproximativ 150.000 tip FFP3, au fost achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren”.

Sursă: Departamentul pentru Situații de Urgență

Copyright © 2019 AT Video Creations