Influencerii și vloggerii, luați în vizor de Fisc

Încă de la începutul anului 2021, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au  început verificarea veniturilor din activitățile specifice mediului online.

Autoritățile au descoperit faptul că 35 de persoane au obținut sume în valoare de 26,33 milioane de lei, nedeclarate parțial sau total.

De exemplu, o persoană născută în anul 1993 a obținut, în perioada 2016-2017, venitul de 2,11 milioane de lei. Aceasta a monetizat prin Google AdSense traficul generat de conţinutul publicat pe un site web. Inspectorii antifraudă au emis decizie de impunere pentru suma de 483.587 lei.

„ANAF se adaptează evoluţiei tehnologiei şi verifică veniturile obţinute din activităţi specifice mediului online, precum monetizarea publicării de conţinut multimedia pe website-uri, reţele de socializare şi platforme audio-video (Facebook, YouTube s.a.), sau din vânzarea de programe/aplicaţii software pe platforme dedicate, precum Google Play Store. Astfel, de la începutul anului 2021, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au iniţiat controale pentru verificarea veniturilor persoanelor care desfăşoară astfel de activităţi. Până în prezent, s-a constatat că 35 persoane au obţinut venituri de cca 26,33 milioane lei, pe care au omis să le declare, parţial sau integral. Pentru recuperarea obligaţiilor fiscale nedeclarate au fost emise deja decizii de impunere”, a informat ANAF.

„Trebuie menţionat că, în aceeaşi măsură, există şi persoane care şi-au declarat veniturile obţinute din aceste activităţi. De exemplu, o persoană născută în 1985 a obţinut în perioada 2020-2021 venituri totale de circa 1,70 milioane lei şi a depus Declaraţia Unică, în care a declarat venitul net impozabil obţinut în 2020, şi a achitat impozitul pe venit şi contribuţiile sociale aferente”, precizează ANAF.

Recomandarea este ca toți cei care desfăşoară, sau intenţionează să înceapă, o astfel de activitate, să se asigure că declară şi achită toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Sursa foto:  Pixabay

Related articles

România, țara proprietarilor

Conform datelor publicate joi de Eurostat, peste 96% din populaţia României...

Salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022

După ședința Guvernului care a avut loc marți, Adrian...

LASĂ UN RĂSPUNS

TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI