Premierul britanic Boris Johnson și-a cerut scuze în Parlament pentru participarea la o petrecere în pandemie

Premierul a declarat că regretă ce a făcut şi că a crezut că întâlnirea de la Downing Street, care a avut loc la 20 mai 2020, era o reuniune de muncă.

„Înţeleg furia pe care oamenii o au faţă de mine şi de guvernul pe care îl conduc atunci când văd că nici măcar la Downing Street regulile nu sunt respectate corespunzător de cei care le fac”, a spus Johnson în Parlament, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Parlamentarii de opoziţie au spus că Johnson ar trebui să demisioneze.

În plus, chiar unii membri ai formaţiunii sale, Partidul Conservator, au afirmat că el ar trebui să renunţe la post dacă se va stabili că a încălcat legile stricte pe care le-a introdus guvernul pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Apărarea sa care constă în a spune că nu ştia că era o petrecere este atât de ridicolă, încât insultă opinia publică britanică”, a declarat miercuri liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, care l-a acuzat pe Johnson că minte şi i-a cerut demisia.

Premierul britanic riscă să fie ţinta unei anchete a poliţiei în legătură cu o ’garden party’ la Downing Street în mai 2020, în plină izolare.

Conform mai multor publicații din media, această petrecere ar fi fost organizată în grădina de la Downing Street la 20 mai 2020, în prezenţa liderului conservator, în vârstă de 57 de ani, şi a soţiei sale Carrie, într-un moment în care interacţiunile sociale erau limitate drastic.

Related articles

LASĂ UN RĂSPUNS

TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI