Connect with us

Actualitate

12 școli și grădinițe din Sectorul 6, reabilitate energetic. Alte 8 clădiri cu un consum de energie redus, construite de la zero

Published

on

Conform directivelor europene obligatorii și pentru România, din 2020 toate clădirile noi trebuie să aibă un consum foarte redus sau chiar aproape zero de energie. Deși măsura va avea un efect major pe piața construcțiilor, inclusiv cele rezidențiale, acesta este un subiect despre care nu se prea discută public și pentru care autoritățile fac prea puțin.

La începutul lui 2016, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede că toate clădirile noi recepționate pe baza unor autorizații emise începând cu 31 decembrie 2020 vor trebui să aibă un consum de energie aproape egal cu zero. În cazul clădirilor publice, ordonanța e valabilă din 31 decembrie 2018.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a înțeles acest lucru și a decis să vină, încă o dată, în sprijinul comunității. Zis și făcut! Edilul  a transformat vorbele în fapte palpabile, iar primul pas a fost făcut la începutul anului 2020 prin semnarea  unui acord de finanțare cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Andrew McDowell, pentru a realiza cele mai ambițioase proiecte de eficiență energetică din România. 12 obiective existente din Sectorul 6, respectiv școli și grădinițe vor fi reabilitate energetic, iar alte 8 clădiri cu un consum de energie aproape zero, destinate grădinițelor și programelor after-school, vor fi construite în curțile școlilor existente.

Investim într-un viitor mai bun și mai curat pentru copiii noștri! Prin eficientizarea energetică, le vom oferi condiții optime în unitățile de învățământ din Sectorul 6, așa cum oferim tuturor locuitorilor sectorului prin programele de reabilitare termică pe care le derulăm”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

În legislație , o clădire al cărei consum de energie este aproape egal cu zero este definită ca o clădire cu o performanţă energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie pentru asigurarea performanței energetice este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut.

Clădiri moderne, performante energetic, care să le ofere tot confortul celor din interiorul lor, dar să fie prietenoase și cu mediul înconjurător – acestea sunt clădirile viitorului și ele vor fi construite în Sectorul 6!” a mai spus primarul Sectorului 6.

La nivel național, sectorul clădirilor este unul dintre cei mai importanți consumatori de energie, iar la nivelul unei clădiri, consumul de energie termică pentru încălzire și pentru asigurarea necesarului de apă caldă menajeră reprezintă aproximativ 70% din consumul total de resurse energetice.

Copyright © 2019 AT Video Creations